Synopsis
Scott Calvin är tillbaka! Efter att ha varit jultomte i nästan trettio år är han lika glad som alltid. Men i takt med att julen minskar i popularitet, minskar hans tomtemagi också. Scott kämpar för att hålla jämna steg med kraven på jobbet, samt att vara där för sin familj. När Scott upptäcker att det finns ett sätt att dra sig tillbaka från sin post överväger Scott att avgå som jultomte och hitta en värdig efterträdare så att han kan bli en bättre far och make.
"The Santa Clauses" är en fortsättning i serieform på "The Santa Clause" filmerna med Tim Allen. Mer eller mindre alla skådespelare från de tidigare filmerna återvänder i sina roller här och det är riktigt kul att se. Jag växte inte direkt upp med filmerna, förutom möjligtvis tvåan som jag såg lång före jag såg ettan och tycker än idag på grund av nostalgi det är den bästa. Men jag medger att de har en viss charm och jul faktor i sig som ändå gör att jag förstår de är "måste se" julfilmer kring dessa tider.
Serien är helt okej. Om inget annat gillar jag avsnitt 5 väldigt mycket då det verkligen ger mer svar och kött på benen till detta universum och hur hela denna jul grejen egentligen funkar. Genom att ha Scott gå igenom flera olika tider med olika jultomtar som förklarar saker. För det är seriöst alltid något jag suttit och funderat på när jag sett de tidigare filmerna, hur dessa saker egentligen funkar med hur man blir tomten och diverse.
Sen är avsnitt inte längre än 30min och totalt 6 avsnitt så man kan se allting på en dag i en sittning och se det som en längre film.
Med det sagt är där karaktärer som jag inte brydde mig om. En ny alf vid namn Noel var den jobbigaste. Kal Penn's karaktär är väldigt endimensionell och en kopia av Elon Musk, Jeff Bezos, "valfri miljardär som är rikast i världen" helt enkelt. Skämten landar inte 70% av tiden heller för min del.
Men det är en serie främst för mindre, men man kanske borde satsat på lite mognare publik då de som växt upp med filmerna är ju i 30 årsåldern idag då första filmen kom ut 1994, hur många barn idag har sett den.
Där ska komma en säsong 2 så det kanske blir lite bättre skämt och mindre jobbiga karaktärer. Mer fokus på det de gjorde i avsnitt 5 också, där finns potential med denna världen att utöka mera och svara på frågorna som man alltid velat veta.
"The Santa Clauses finns just nu på Disney+"
Synopsis
The White Lotus är en vass samhällssatir som följer anställda och gäster på ett hawaiianskt lyxhotell under en omvälvande vecka.
Om det var en serie som tog mig på bar överraskning förra året var det säsong 1 av "The White Lotus". Som till och med hamna på min topp 10 lista av favoritserier. Dock var jag osäker med en säsong 2 då allting kändes som en miniserie som hade gjort sitt. Men med nya karaktärer, nya miljöer och när man förstår att The White Lotus är en hotellkedja runt om i världen, så blir det lite mer förståeligt. Att man i varje säsong har nya karaktärer vid ett The White Lotus hotell någonstans i världen. Men behåller tematiken kring människors förhållande till varandra med svart komedi och tragedi.
Därför medger jag att även säsong 2 är en kanon säsong. Även ifall vissa saker är densamma som i säsong 1, så känns det ändå nytt. Karaktärerna är olika och dilemman ändras om. Men det är skådespelarna som lyfter det enormt för mig.
Det är jättekul att se Michael Imperioli efter att ha kollat igenom hela "The Sopranos" serien för första gången förra året. Jennifer Coolidge återvänder från säsong 1 och får en något mer central roll. Men av alla nya skådespelare tycker jag Aubrey Plaza var den som imponerade mest. Med denna serien och "Emily the Criminal" har jag fått en ny syn på henne där hon inte enbart är en komisk skådespelare, utan är väldigt talangfull och kan behärska olika roller i olika genrer och ge de känslorna som krävs när de behövs.
Om jag var osäker på att säsong 2 skulle funka eller inte, så kan jag nu säga det gjorde den och helt plötsligt har detta blivit en snabb favorit av aktuella serier just nu och ser mycket fram emot vad säsong 3 har att erbjuda för nya karaktärer och miljöer.
"The White Lotus: säsong 2" finns just nu på HBO Max
Synopsis
I serien får vi följa Lyra, en till synes helt vanlig, men modig flicka från en annan värld. Under sitt sökande efter en vän som kidnappats avslöjar hon en lömsk plan som har med stulna barn att göra. Det leder henne vidare in på ett uppdrag för att ta reda på vad det mystiska fenomenet som kallas för Stoft är för något. Säsong 3 börjar där säsong 2 avslutades.
"His Dark Materials" har avslutat med en tredje säsong. Det är ett värdigt och bra avslut till en serie som varit helt okej från starten. Detta är absolut inget jag kommer se om, för alla serier idag som har fantasydrag påminner om varandra. Jag ville verkligen denna skulle sticka ut mer, då jag varit intresserad att läsa böckerna sedan jag såg "The Golden Compass" i 2007.
För det mesta tycker jag serien bara är för allvarlig och så inne i den värld den skapat. Det blir sällan roliga eller bra dialoger mer än att alla pratar och förklarar saker i monotont läge. Det är något jag aldrig kommit in i och finner extremt tråkigt. Även ifall skådespelarna är bra, så hjälper det inte oftast hela vägen. Men där är något här med storyn jag kan ta saker från som jag ändå gillar och av den anledningen är jag sugen att läs böckerna. Så det är alltid något positivt man kan ta från något antar jag.
"His Dark Materials" finns just nu på HBO Max
Synopsis
Varje berättelse har en början. Bevittna kontinentens otaliga historia med The Witcher: Blood Origin, en ny prequel-serie som utspelar sig i en alvvärld 1200 år före händelserna i The Witcher. Blood Origin kommer att berätta en historia som gått förlorad för tiden - att utforska skapandet av den första prototypen Witcher, och händelserna som ledde till den centrala "Conjunction of the Spheres", när världarna av monster, män och alver slogs samman för att bli en.
"The Witcher: Blood Origin" är inne på samma spår med fantasy serier som påminner om varandra och allting bara smälter samman. Jag vet inte varför denna serien gjordes, då den inte riktigt ger några svar på "The Witcher" och känns mer som sin egna grej. Jag har tidigare nämnt i min recension på säsong 2 av "The Witcher" att jag varit smått förvirrad under säsong 1 och hängde med mer i säsong 2. Men vad för större koppling denna har till huvudserien mer än att den bär samma namn har gått över huvudet helt och hållet för mig.
Alla nya karaktärer vi träffar gör ingenting för mig. Det märks så tydligt serien vill detta ska vara som brödraskapet i "Sagan om Ringen" filmerna. Men karaktärerna blir så hastigt introducerade också bär det av mot en actionscen. När något händer en av dem kände jag ingenting.
Hur man lyckats få med Michelle Yeoh vet jag inte. Självklart är hon per automatik det bästa med serien för hon är Michelle Yeoh. Men även hon fick knappt visa sina talanger vare sig under actionscenerna eller ge henne någon emotionell scen.
Nej, jag kan gott skippa dessa spin-off serierna och bara fokusera på huvudserien. Där är ingen här som kan mäta sig med Henry Cavill's karisma ändå.
"The Witcher: Blood Origin" finns just nu på Netflix