Synopsis
I denna serie får vi följa James Reece efter att hela hans patrull av Navy SEALs hamnat i ett bakhåll under ett hemligt höginsatsuppdrag. Reece återvänder hem till sin familj med motstridiga minnen av händelsen och frågor om hans skuld i det inträffade. Men när nya bevis framträder upptäcker Reece mörka krafter som motarbetar honom och äventyrar inte bara hans liv utan även dom han älskar."The Terminal List" är Prime Video's senaste serie där man använder sig av en känd bok som har något med militären eller speciella operativa styrkor att göra. Vi har haft både "Jack Ryan" samt "Reacher" som man kan säga funkar utmärkt i samma genre. Jag är inte lika galen i denna serien som de två andra, men det är fortfarande en sevärd och bra serie.
Chris Pratt säljer rollen bra som soldat som verkligen lider av PTSD men det är också hela handlingen med serien om en konspirations teori som kickar igång hans PTSD. Det är tillräckligt spännande för att jag ska va investerad, men på 8 avsnitt med en timme vardera hade jag inte haft något emot att trimma ihop det lite mer.
Actionscenerna är fantastiska och Prime Video har verkligen hittat ett hem för denna typen av serier där de också kan bekosta sig en budget så det ser bra ut.
Jag vet inte om en säsong 2 kommer hända, men vad jag har förstått så är det en bokserie (såklart) och jag har inte haft något emot om en andra säsong kom och håller samma nivå eller ännu högre. Fast jag föredrar de andra två serierna mer.
"The Terminal List" finns tillgänglig på Prime Video
Synopsis
Den drivande nya säsongen av serien om alternativa verklighet tar tittarna till ett nytt decennium, som går in i det tidiga 90-talet med ett högoktanigt lopp mot en ny planetarisk gräns: Mars. Den röda planeten blir den nya fronten i rymdkapplöpningen, inte bara för USA och Sovjetunionen, utan också en oväntad nykomling med mycket att bevisa och ännu mer på spel. Våra karaktärer finner sig själva gå head-to-head när deras ambitioner för Mars hamnar i konflikt och deras lojalitet testas, vilket skapar en tryckkokare som bygger till en klimatisk slutsats."For All Mankind: säsong 3" tar oss från månen och till Mars istället. Det kändes som en naturlig och nödvändig vändning för serien för att inte stå och stampa på samma ställe som sist. De första avsnitten bjuder på en del spännande scener och är några av seriens bästa avsnitt. Men ungefär hallväggs in så börjar melodramat igen och det stannar upp helt. Även sista avsnittet är inte lika spännande som tidigare finalavsnitt.
Så denna säsongen har en omvänd version gentemot de andra säsongerna, som börjar melodramatiska för att sedan bjuda på spänningen.
Jag gillar tidshoppet och vad en del karaktärer befinner sig nu på 90-talet. Jag kan dock klara av Danny Stevens karaktären, han går mig på nerverna och för mig får de jättegärna döda karaktären eller skriva väck honom inför säsong 4.
Ännu en gång är där sina upp och nedgångar i denna serien och den når aldrig till sin fulla potential och tror inte den kommer göra det. Men jag är ändå med den och vill gärna se hur allting slutar och vad som händer i säsong 4. Bara det inte blir uttjatad med flera säsonger.
"For All Mankind: säsong 3" finns tillgänglig på Apple TV+
Synopsis
En ung kock från den fina matvärlden återvänder till Chicago för att driva sin familjs smörgåsbutik.Jag har i tidigare recensioner pratat om mitt stora matintresse och hur nära inpå jag var att välja en karriär som kock. Så en del filmer som utspelar sig i restaurangbranschen eller handlar om en kock brukar oftast få upp mitt intresse, speciellt om det är något omtalat. "The Bear" har blivit en stor snackis och jag behövde se den på direkten och blev inte besviken för fem öre.
Detta är exakt min typ av serie. Handlar om något jag verkligen har passion för och älskar, är 8 avsnitt och längden är inte mer än 30 minuter (förutom sista). Det är perfekt och som gjort för mig och jag älskade mer eller mindre varje sekund av det.
Man känner av hur hetsig stämningen är i köket, man känner av frustrationen karaktärerna går igenom, men framförallt är det hjärtat och tiden vi spenderar med huvudpersonen Carmen, spelad mästerligt av Jeremy Allen White. En av om inte den bästa insatsen i en serie i år.
Christopher Storer har verkligen gjort sin undersökning och varje detalj känns som genomtänkt.
Det är en serie som jag började kolla på för att få restaurangkänslan, men blev så pass förälskad i dessa karaktärerna att jag blev så engagerad att jag nästan hade kunnat se serien utan att den utspela sig i denna miljö som den gjorde.
"The Bear" kommer snart till Disney+
Synopsis
En före detta CIA-officer, som lever off-grid, befinner sig på flykt från de människor som vill döda honom."The Old Man" är den första tv-serien där Jeff Bridges spelar huvudrollen, så det var ändå en ganska stor deal att en stor stjärna som honom första gången skulle vara ansiktet utåt för en serie. Trailern sålde mig och de involverade framför och bakom kameran gjorde att jag såg första avsnittet. Vilket jag är glad jag gjorde, för det gav mig mersmak för kommande avsnitt och vilja följa serien.
Tyvärr är detta ett exempel på när man har en fantastisk inledning, där allting fallerar i slutet. Eller inte ens då, snarare avsnitt 4. Så hallväggs in.
De tre första avsnitten är seriens höjdpunkt, framförallt avsnitt 1 som har sådan stark början. Men sen introduceras en karaktär vid namn Zoe och då går allting nedför när hon får större roll, när man praktiskt taget trodde hon inte skulle vara med mer efter avsnitt 3.
Där kommer en vändning och problem skapas, huvudhandlingen blir inte längre intressant och de vändningar som serien tar är inte för det bättre.
Det är så synd för där var verkligen potential här. Slutet lämnar det öppet för säsong 2, vilket dem har gått ut och sagt kommer. Vet inte om jag kommer lägga ner tid på den då, får se vad bedömningen är från folk om serien lyckas lyfta upp sig igen.
"The Old Man" kommer snart på Disney+
Synopsis
"The Orville: New Horizons" hittar besättningen på USS Orville som fortsätter sitt uppdrag att utforska, när de navigerar i både universums mysterier och komplexiteten i sina egna mellanmänskliga relationer."The Orville" är inne på sin tredje säsong och de har verkligen hittat sin rätta plats. Jag tyckte säsong 1 var svajig och humorn var verkligen inte där. Men vid säsong 2 verkade de ha hittat sin rätta ton för serien, samt karaktärerna. Komedin tog ett steg bakåt, men lyckades ändå få fram bättre skratt än tidigare säsong. Säsong 3 fortsätter den succén.
Man brukar säga detta är den bästa "Star Trek" serien som går just nu, vilket jag håller med om. Efter katastrofen som var "Picard: säsong 2" som nästan förstörde mig, och har gett upp på "Discovery" så har jag tappat all hopp för de aktuella "Star Trek" serierna. Jag har hört "Strange New Worlds" ska vara bra, så får sätta mig ner och se den någon dag. Men i nuläget är detta min "Star Trek" serie som går just nu. Den gör mestadels allting rätt, men framförallt älskar jag dessa karaktärerna nu och besättningen ombord Orville.
Visst är där vissa avsnitt som inte är på samma nivå som vissa andra, men så är det med många serier. För när "The Orville" är som bäst, är den ungefär i samma liga som några av de bättre "Star Trek" avsnitten som finns.
Ingen säsong 4 har fått grönt ljus och jag hoppas innerligt inte denna serien läggs ner utan att där finns hopp att fortsätta i 1-2 säsonger till i alla fall.
"The Orville: New Horizons" finns tillgänglig på Disney+
Synopsis
Efter Arconias styrelseordförande Bunny Folgers chockerande död, tävlar Charles, Oliver och Mabel om att avslöja hennes mördare. Men tre (olyckliga) komplikationer uppstår: trion är offentligt inblandad i Bunnys mord, de är nu föremål för en konkurrerande podcast och de måste ta itu med ett gäng New York-grannar som alla tror att de begått mord."Only Murders in the Building: säsong 2" fortsätter succén där första säsongen lämnade oss. Jag skulle säga detta är ungefär på samma nivå som säsong 1, även om jag kanske föredrar första säsongen en gnutta mer. Men detta är fortfarande en stark säsong och en bra fortsättning.
Humorn fortsätter vara spot on, medan som med alla andra säsonger utvecklar karaktärerna mer. Vi får lite mer bakgrund till Steve Martin, Martin Short får mer speltid med sin son och Selena Gomez tar itu med sitt förflutna igen.
Det är en naturligt process som känns ändå genomtänkt och det är precis det serier ska vara, inte något man kommer på allt eftersom och förhastar nya säsonger. Det känns ändå som detta planerades och spelades in tätt inpå säsong 1.
Den fortsätter hålla en bra mystik och låter en gissa hela tiden. Men framförallt är det kemin som Steve Martin, Martin Short och Selena Gomez har med varandra som gör detta så jäkla bra och sevärt. Jag kan se dessa tre karaktärerna bara sitta i ett rum i timmar diskutera saker. Det är så roligt men också en bra jargong som inte är rädd för att prata om allvarliga saker.
Om man gillade säsong 1, är säsong 2 verkligen en obligatorisk titt.
"Only Murders in the Building: säsong 2" finns tillgänglig på Disney+