Synopsis
Spirit: Vild och fri, fortsättningen på den älskade berättelsen från DreamWorks Animation, är ett episkt äventyr om en viljestark tjej som längtar efter att höra hemma någonstans och som hittar en syskonsjäl när hon möter en vildhäst."En film för hästälskare"
"Spirit Untamed" är en lös uppföljare till "Spirit: Stallion of the Cimarron" och räknas nog mer som en spin-off. Den har nog mer gemensamt med serien som går på Netflix "Spirit Riding Free" då båda två har samma animationsstil samt samma karaktärer, men olika röstskådespelare. Ärligt talat så är jag fortfarande smått kluven till varför jag såg denna. Delvis kanske för att den kommer få en bred release på bio här i Sverige och den har fortfarande Dreamworks stämpeln på sig som alla deras andra långfilmer har. Men det blev uppenbart ganska snabbt att detta är en långfilm som kassar in på seriens succé (är den så pass populär).
Detta är helt enkelt inte en film för mig. Detta är främst för tjejer i åldrarna 7-8 år eller till de som älskar hästar. Filmen har typ ingenting med långfilmen att göra som kom 2002 och Spirit själv är inte huvudfokuset i filmen. Det är Lucky som försöker hitta sin rätta plats efter de att hennes mor tragiskt gått bort och hennes far har svårt att handskas med allting. Spirit är bara där för att föra Luckys historia vidare och vara en " MacGuffin" av sorts.
Jag har inte något större nostalgiskt värde till första filmen som kom ut. Jag såg den faktiskt för första gången förra året och tyckte den var bra, men inte mer utöver det. Fantastisk tecknat dock. Animationen här påminner om det man ser i serien, ganska billig CGI och inget som direkt imponerar.
Filmen skulle helt enkelt bara släppts på Netflix för där är absolut ingenting här som indikerar på att det är högbudget eller att det måste ses på bio (även om jag anser allting bör ses i en biograf). Utöver de kända rösterna så hade detta nog inte gått upp på biografer om det inte var för bolagen bakom. Men detta är en perfekt film man sätter på i bakgrunden en söndags eftermiddag åt barnen medan man gör något annat själv. Jag kan inte bli arg på filmen just för att den inte är gjord för mig.