Synopsis
Spinoff centrerad kring Loki, Marvels bluffmakande shape-shifter, när han dyker upp vid olika viktiga tidpunkter genom historien - med oväntat inflytande på händelserna."Loki" är den tredje MCU serien som har kommit ut och det är nu som saker och ting börjar hända känns det som. Inte för att de andra hade viktiga saker i sig. Men det känns som de har börjat förstå vad de kan använda dessa serierna som för medium för att föra vidare på kommande filmer i MCU också. Vanligtvis hade jag gjort en full recension på serien bara för sig själv. Men delvis på grund av tid men också på grund av att där är så mycket jag vill prata om som är inom spoiler och jag känner det gärna får gå ett tag innan jag hoppar in i det träsket.
Allt som allt fann jag denna serien vara den bästa av de tre vi har fått, men visst det är inte en fullpoängare riktigt än. Som med de tidigare serierna så är där mycket utfyllnad eller att man inväntar de stora svaren mot sluten för att få en gigantisk expositions dump i sista avsnittet. Som att man teasar tittaren i 5 hela avsnitt också får man svaren allt i ett. Lite så är det här och en del av de karaktärsutvecklingen man hade påbörjat försvinner lite för att göra något större mot hela MCU. Vilket gör att man funderar om denna serien enbart var en bro för att lappa över med den nya fasen MCU går in i nu och kickstarta den via denna serien. Vilket gör att fokuset på Loki och tjejen Sylvie som han träffar och får kemi med försvinner mot sista avsnittet och de handlar inte om dem längre.
Alla scener som involverar Loki och Mobius (Owen Wilson) är några av seriens höjdpunkter. Det är verkligen en känsla av "buddy cop" mellan dem. De har verkligen bra kemi och skådespelar fantastiskt gentemot varandra.
Kan vi alla också bara komma fram till att Tom Hiddleston är helt jävla fantastisk i rollen som Loki och har för mig via denna serien kommit in i territoriet "karaktärer som ingen annan skådespelare kan gestalta" där vi bland annat också har Robert Downey Jr. som Tony Stark.
Alla svar besvaras verkligen inte, men de har vid tidpunkten när jag skriver denna recension redan gått ut med att där ska komma en säsong 2 så redan där känns det att vi bara skrapat på ytan av vad denna serien lär bli. Slutet ger mig inte bara mersmak för vad som komma skall i MCU men även för Loki.
"Loki" finns tillgänglig på Disney+
Synopsis
En pojke som är hälften människa, hälften hjort, lever i en postapokalyptisk värld tillsammans med andra hybrider."Sweet Tooth" är ännu en fantasy serie baserad på en serietidning från DC från Netflix. Så det känns som vi bockar av alla kända saker i ett med denna serien. Men till min förvåning så är detta faktiskt ganska bra och en av de bättre Netflix har att erbjuda just nu. Överlag är det bara en väldigt godhjärtad serie. Där är en berättarröst under hela seriens gång av ingen mindre än James Brolin som gör att serien får denna "saga" stämpeln lite "det var en gång för längesedan". Christian Convery som spelar titelrollen var med i filmen "Playing with Fire" en av 2019års sämsta filmer. Men här kommer han helt perfekt in i rollen och visar att han faktiskt är en ganska bra barnskådespelare. Vilket också visar att mycket ligger i regi och manus även i hur man bedömer någon som skådespelar.
Serien påminner lite om vad vi gått igenom i 2020, men samtidigt lyckas den fånga en eskapism som man sällan får idag i serier och filmer. Så att den lyckas ta något som påminner om vår vardag i 2020 och ändå få en att tänka på annat är ganska imponerande. Sedan vill jag bara säga att jag verkligen gillade duon Christian Convery och Nonso Anozie, de gjorde verkligen en perfekt duo av varandra och spelade utifrån varandra otroligt trovärdigt. Enda jag inte var jättestort fan av var skurken, som knappt syns till och enda motiv är "jag är ond" typ. Förhoppningsvis är han en karaktär man utvecklar mer i andra säsongen.
"Sweet Tooth" finns tillgänglig på Netflix
Synopsis
När prins Wilhelm anländer till den prestigefyllda internatskolan får han äntligen en möjlighet att utforska vem han är och vilket slags liv han verkligen vill leva. Wilhelm börjar drömma om en framtid i frihet fylld av villkorslös kärlek långt bortom alla kungliga åtaganden. När han plötsligt blir näst på tur i tronföljden står han inför ett val – kärleken eller plikten."Young Royals" är den senaste svenska Netflix serien. Handlingen kommer man känna till direkt när man ser den. Detta är mer eller mindre "Ondskan" fast vår huvudperson är en prins istället. Där är inte mycket mer att egentligen säga om serien för det är nästan komiskt hur mycket det påminner om varandra. Med det sagt tycker jag serien är okej. Eller snarare, det är inte någon serie jag tänker något större utav eller gav mig särskilt mycket. Det allra bästa med serien är kemin mellan huvudpersonerna Edvin Ryding och Omar Rudberg. Pinsamt nog tog det mig fram till att jag skrev denna recension och förstå det var Omar Rudberg från FO&O gruppen. Men det är väl där seriens styrka ligger i. Sedan fattade jag inte hur svårt det skulle vara för prinsen att vara homosexuell. Serien går aldrig tillräckligt in på djupet varför det är en tabu grej inom kungafamiljen eller varför prinsen som för övrigt tjatar hela serien om att han vill vara som alla andra normala människor, inte bara säger upp sin titel och avsäger sig från kungafamiljen. Inget av detta tas upp när det egentligen behövdes göra det. Cred till skådespelaren Malte Gårdinger som jag måste medge är en bra ung svensk skådespelare. Detta då jag sett hur han skådespelar i serien "Skitsamma" gentemot här och det är som dag och natt hans karaktärer och det är trovärdiga insatser båda två.
Självklart lämnas dörren öppen för en andra säsong så vi får se vad som händer.
"Young Royals" finns tillgänglig på Netflix
Synopsis
Efter den dramatiska avslutningen i säsong 2 fortsätter nu resan för ungdomarna i Oskarshamn. Klara sörjer sin pappas död och försöker leva upp till hans minne. Amie har nått sin dröm men inser samtidigt att livet som popstjärna är både ensammare och mer utmanande än hon trott. Elias kämpar för att bevisa sig själv som hockeyspelare men försöker också ta reda på vem han är "off ice". Ludde och Felicias relation påverkas fortfarande av deras gemensamma historia och dessutom visar det sig att deras framtidsplaner inte är helt synkade."Eagles: säsong 3" är tyvärr den sämsta säsongen av serien hittills. Jag har varit en trogen följare sedan första säsongen och faktiskt gillat de två första säsongerna. Jag säger inte det är mästerverk och mycket av de serien gör är återkommande problem jag har med svenska serier och filmer överlag. Men där är en viss dragning till serien som gör att jag fastnar för den och vill bara se mer och mer. Men tyvärr är denna tredje säsongen den svagaste hittills. Främst för att ingenting av större vikt inträffar. Det är som att karaktärernas utveckling stannar upp helt och hållet och går tillbaka till ruta ett igen. Majoriteten av denna säsongen är ganska sömnig och jag väntade på att större saker skulle inträffa. Sedan när det väl inträffade en stor sak, så spenderar vi tre hela avsnitt för att förklara hur vi hamnade där vilket är ännu mer utfyllnad. Även hela Amies karaktär kändes ganska poänglös denna säsongen då hon inte hade någon större inverkan på huvudhandlingen alls.
Det känns som att vi kanske närmar oss slutet på Eagles med en fjärde säsong, eller om de kommer fortsätta mjölka ut denna serie får vi se. Men om fortsättningen kommer vara så här där de inte verkar veta hur de går vidare och bara kör på utfyllnad så ser jag hellre att det slutar snart än sen.
"Eagles: säsong 3" finns tillgänglig på SVT Play
Synopsis
Den halvt självbiografiska komediserien följer en homosexuell kille i 20-årsåldern med cerebral pares. Det har blivit dags för honom att flytta hemifrån, hitta ett riktigt jobb och ge sig ut i dejtinglivet."Special: säsong 2" fortsätter Ryan Hayes (Ryan O'Connell) vardagliga liv. Av någon anledning så började jag och min vän titta på säsong 1 på Netflix när den hade släppts, varför vet jag inte men vi bara gjorde det. Första säsongen gillade jag och eftersom avsnitten bara var 15 minuter långa så kollade vi igenom allt på en kväll. Andra säsongen är avsnitten längre, men detta också då det händer mer i varje avsnitt denna gången. Även ifall jag saknar lite av kortkänslan som en del avsnitt lyckas bygga upp på en kvart. Men jag har fått mersmak för denna serie och för Ryans liv (som är smått baserat på Ryan O'Connells riktiga liv). Där är genuina scener mellan han och skådespelaren Max Jenkins och det kändes verkligen som att de var ett par och när de bråkade kändes bråket äkta och rättfärdigat att det skulle komma och inträffa. Bring on säsong 3!
"Special: säsong 2" finns tillgänglig på Netflix