Synopsis
En kriminalinspektör i en småstad i Pennsylvania utreder ett mord samtidigt som hennes liv rämnar. Serien utforskar ett intimt förbundet samhälles mörka sida och hur familjen och tragedier i det förflutna kan definiera vår nutid."Mare of Easttown" känns på pappret som ännu en crime/deckare serie som kommer ifrån HBO. Men HBO lyckas hålla en viss kvalité genom dessa serierna och bygga mycket på spänning och mystiken kring vad som försiggår. Förra året hade vi "The Undoing" som jag gillade (även ifall många hatade hur den slutade). Men "Mare of Easttown" är nog till och med bättre, den lyckas hålla en konstant kvalité genom seriens gång, även sista avsnittet.
Kate Winslet gör en av sina bästa insatser på länge och denna rollen passar henne perfekt. Jag gillar att storyn inte enbart går ut på att lösa ett mord. Det är en serie där vi får lära känna av seriens lilla stad och dess invånare. Serien skapar en fantastisk atmosfär och miljö som den placerar tittaren hos. Evan Peters som detektiven som kommer utifrån och ska hjälpa till är ett perfekt tillägg på allting och han blir lite som tittaren. Avsnitt 5 är det bästa avsnittet i hela serien och bjuder på en rejäl chock som tog mig på bar gärning. Jag gillar också att Mare (Kate Winslet) växer som karaktär och genom det som inträffar i serien behandlar hon sin egna sorg efter det att hennes son tagit livet av sig. Allra sista scenen är en av de starkaste scenerna i hela serien.
Jag är extremt glad att jag såg denna serien och rekommenderas varmt till de som gillar deckare eller crime/mysterium. Denna är en av de bättre som kommit på sista tiden.
"Mare of Easttown" finns tillgänglig på HBO Nordic
Synopsis
London under den viktorianska tiden. En ny underklass måste bekämpa krafterna som är fast beslutna att utplåna deras sort."The Nevers" är skapad av Joss Whedon och med tanke på vad som sagts och skrivits om honom de senaste månaderna så tror jag detta är det sista vi lär se från honom på ett bra tag (om möjligt någonsin). Det är heller inte det bästa projektet att avsluta på för detta märks att det behövs fler avsnitt eller fler säsonger, i nuläget är detta ingen komplett historia som berättas.
Jag börjar få lite fantasy trötthet när det kommer till serier. Det känns som allting är detsamma. En utvald, något mystiskt, en ond också lite fightscener. Jag försöker desperat försöka få mig involverad i vad som händer men jag har en tendens att tröttna otroligt fort och så var fallet med denna serien. Trots imponerande effekter, bra skådespelare så var jag bara allmänt uttråkad. Då jag inte fastnade för handlingen. Det hjälpte heller inte att serien återigen bara är setup för kommande säsonger och fler avsnitt. Vad hände med att berätta en komplett historia under en säsong men ändå kunna lämna på en cliffhanger när man fått grönt ljus för kommande säsonger.
För min egna del extremt tråkigt och torrt rakt igenom, jag kommer nog inte ens ge andra säsongen en chans.
"The Nevers" finns tillgänglig på HBO Nordic
Synopsis
Animerad antologiserie med blandade sci-fi-teman, presenterad av Tim Miller och David Fincher."Love, Death & Robots: säsong 2" har kortat ner sina avsnitt från 18 till 8, vilket gör att man kan se igenom hela säsong 2 på en dag. Återigen är det varierande avsnitt, somliga bättre än andra och det är så det ska vara. Oavsett kvalité dock på storyn är jag alltid fascinerade av vad dessa kreativa personer kommer på att berätta på under 20 minuter. Det är det som drar mig till hela denna serien och ibland får man helt fantastiska "kortfilmer" som sätter sina spår.
För att inte tala om animationen som är bland det bästa jag sett. Det är nästan äckligt hur nära vi har kommit att kunna animera en människa som ser realistisk ut. Disney och Pixar har redan fullbordat sand och vatten att se realistiskt ut.
När det kommer till avsnitten denna säsongen var min absoluta favorit "Pop Squad", inte nog med att den har ett djupt budskap bakom sig och fördjupar sig inom detta. Men den skapar en sådan värld att man förstår den bara på dessa korta minuter. Sedan gillade jag också "Snow in the Desert" och "The Drowned Giant" väldigt mycket.
Självklart ska man se säsong 2 om man såg säsong 1, tyvärr inte lika många avsnitt och jag hade velat ha mer. Men denna serien har snabbt blivit en stor favorit för mig av serier att binge kolla på så fort det släpps nya avsnitt.
"Love, Death & Robots: säsong 2" finns tillgänglig på Netflix
Synopsis
I dagens Minnesota har Mighty Ducks utvecklats från förtryckta stridslystna till ett oerhört tävlingsinriktat, mäktigt ungdomshockeylag. När tolvåringe Evan Morrow utan vidare spisning blir petad från Ducks bestämmer sig han och hans mamma Alex för att sätta ihop sitt eget lag med missanpassade för att utmana dagens blodtörstiga ungdomsidrott där det bara handlar om att vinna. Med hjälp av Gordon Bombay återupptäcker de hur kul det är att spela hockey för att man älskar det."The Mighty Ducks: Game Changers" kan beskrivas bäst som Disney's svar på "Cobra Kai". Den tar en folkkär film som kom ut för 20 år sedan och gör en fortsättning i serieformatet. Fortsättningen utvecklar karaktärerna mer och gör att man kan se filmerna på ett annat perspektiv. Med det sagt är detta mer barnvänligt och har mycket av den typiska Disney stämpeln på sig. Men jag är bara glad att se Emilio Estevez tillbaka i rollen som Gordon Bombay.
Ibland kan serien förhasta väldigt mycket med vissa karaktärer. Framförallt mot de tre sista avsnitten där de som varit skitstövlar helt plötsligt ändrar karaktär och blir snälla. Man hade också hoppats på att filmen skulle våga lite mer mot hur det slutar, men det blir exakt det man förväntar sig av det. För det är i slutändan Disney och det är inte ofta de bolaget vågar ta chanser.
Det allra bästa avsnittet är utan tvekan avsnitt 6 när de återkommande skådespelarna som var med i filmerna återförenas med Gordon Bombay. Tyvärr är inte Joshua Jackson som Charlie med då skådespelaren var upptagen med annat. Men man har redan hintat på att en andra säsong ska komma där han kommer dyka upp samt Kenan Thompson. Så det ser jag mycket fram emot.
Jag gillade ändå denna serien. Om inget annat blev man nostalgisk till filmerna och serien har lika mycket hjärta och själ som dem hade vilket är det viktigaste när man gör en sådan här serie. Hylla filmerna och för vidare storyn. Även ifall det blir lite för mycket Disney och klyschigt emellanåt gillade jag serien överlag.
"The Mighty Ducks: Game Changers" finns tillgänglig på Disney+
Synopsis
Slutet känns nära i en norsk stad som plågas av föroreningar och smältande glaciärer. Det kommer att krävas en mytomspunnen figur för att bekämpa en uråldrig ondska."Ragnarok: säsong 2" är ett steg uppåt från förra säsongen. Nu har vi redan etablerat karaktärerna och vad serien går ut på, vilket gör att mer actionscener samt de nordiska gudarna och mytologin kring det kan ta större plats. Det svajar dock fortfarande emellanåt, bland annat så är avsnitt 4 och 5 de svagaste denna säsongen. Men det är fortfarande mer spännande och engagerande än förra. Återigen lämnar den en på ett ställe där den hintar på en till säsong och jag hoppas då vi får verkligen mer av en "Clash of the Titans" säsong.
"Ragnarok: säsong 2" finns tillgänglig på Netflix
Synopsis
En ung tjej avslöjar ledtrådar till ett ouppklarad brott som både hennes far och alla i staden försöker dölja. Baserad på den verkliga händelsen kring Hilde Lysiak."Home Before Dark: säsong 2" fortsätter äventyret där vi lämnade Hilde sist i förra säsongen. Den här gången tar hon sig an ett större uppdrag och det visar sig att det kan ha kopplingar till Richies försvinnande i första säsongen. Vilket är det man väntar på att serien ska koppla sig samman med. Det är återigen 10 avsnitt men tror det hade räckt med 8 då det ibland kan kännas som utfyllnad.
Men som ett äventyr för de som är 10+ finns det nog en del underhållning att få från denna serien. Jag tycker dock mystik känslan inte är lika stark som den är i första säsongen, men tycker de lyckas bra att fortsätta med att utveckla sina karaktärer och storyn överlag har ett bättre flow till sig än förra säsongen, som det oftast brukar vara med serier, där andra och tredje säsongerna brukar oftast vara bättre än första.
Skådespelet från Jim Sturgess som spelar pappan är fortfarande väldigt ifrågasättande. Inte för att han är en dålig skådespelare, men jag vet inte vad för direktiv han får från regissörerna här för han ser alltid ut som ett frågetecken och står med öppen mun och stirrar i tomma intet och "agerar" chockad typ. Det känns verkligen som att han håller på med någon teater eller är helt förvirrad i vad för typ av skådespel denna pappan ska ha. Det var så i första säsongen och det är så även denna säsongen.
"Home Before Dark: säsong 2" finns tillgänglig på Apple TV+