Kidding - Säsong 2
“Kidding” handlar om Jeff, även känd som mr Pickles, en ikon inom barnprogrammens värld och en förebild för USA:s unga, formbara sinnen. Men när hans familj imploderar hittar Jeff ingen saga, fabel eller docka som kan hjälpa honom genom krisen, som utvecklas alltför snabbt för att han ska kunna hantera den.Första säsongen av "Kidding" var lite mer annorlunda och seriösare än vad jag hade trott. Men när man ser vilka som har varit involverade bakom kameran och skrivit serien, är det inte så förvånande egentligen. Så med andra säsongen hade jag lite mer koll på vad för ton serien hade lagt innan. Detta gjorde att jag nog gillade andra säsongen mer än första. Här får karaktärerna mer utrymme att utvecklas och det känns som att man har ett bestämt mål med vad man vill under samtliga 10 avsnitt. Som ett massivt fan av Jim Carrey som är huvudanledningen till att jag ser på serien, är detta en av hans bättre insatser på länge. Kanske inte för alla, men gillar man Jim Carrey är det väl värt en chans.
"Kidding" säsong 2 finns tillgänglig på HBO Nordic
Locke & Key
"Locke & Key" är baserad på de bästsäljande serieromanerna och handlar om tre syskon som flyttar in i en gammal släktgård efter att deras pappa mördats. Men huset visar sig även vara hem åt magiska nycklar som ger barnen övernaturliga krafter och förmågor."Locke & Key" är en blandad påse. När det kommer till fantasy delen är den på rätt spår. Berättelsen om dessa magiska nycklar och vad de har för olika förmågor att kunna göra är ett intressant koncept. Även i sista avsnittet får man mer kött på benen och det känns som att man verkligen är på väg till de mer intressanta i kommande säsonger. Men serien drar även in en del tonårsdrama i form av high-school romantik och allt vad de innebär med klichéerna. Denna biten av serien är verkligen inte intressant och tar för stor del av huvudhandlingen. Det är som att man har försökt fånga in två olika målgrupper. Detta gör att serien dras ner en del för min egna del. Som tur är tycker jag kemin mellan syskonen kändes äkta och bra vilket väger upp en del också. Måttligt sevärt skulle jag ändå säga.
"Locke & Key" finns tillgänglig på Netflix
Hunters
Historien om en grupp nazistjägare i 1970-talets New York, som upptäcker att hundratals nazister på flykt bor i Amerika. De ger sig ut på en blodig hämndjakt och för att förhindra nazisternas konspiration till ett fjärde rike.Majoriteten utav "Hunters" är väldigt underhållande. Om man kan släppa lite av att allting omkring andra världskriget måste tas på 100% allvar, finns där mycket nöje att hämta här. Det är ganska uppenbart att hela serien är inspirerad utav 70-talets exploitationfilmer, men de är heller inte rädda för att ha sina dramatiska stunder. Man kan känna att tonen svajar, men tycker att de balanserar det väldigt bra många gånger. Det bästa är helt klart när gänget är samlat och gör sina uppdrag. Kan tycka att serien fått lite hård kritik och är man mest ute efter underhållning som ändå kan erbjuda dramatiska stunder, för där finns även de scener man blir berörd av. Jag gillade detta väldigt mycket, även ifall jag har lite delade åsikter om sista avsnittet.
"Hunters" finns tillgänglig på Amazon Prime Video
Ragnarok
"Ragnarok" är ett coming-of-age drama och en modern tolkning av nordisk mytologi. Serien utspelar sig ute på den vidsträckta och trollbindande norska landsbygden i den fiktiva staden Edda. Berättelsen kretsar kring invånarna i staden, men är alla de personer de påstår sig att vara? Under historiens gång upplevs en drastiskt föränderlig värld: smältande glaciärer, varma vintrar och våldsamma regn. Vissa säger att vi är på väg mot ännu en Ragnarök. Om inte någon ingriper i tid.Jag kan inte påstå att "Ragnarok" är en fantastisk serie. Men precis som med "The Society" var där en viss dragning till serien, som gjorde att jag ville fortsätta titta. Det är liksom att man är medveten om att det inte är fantastiskt allting och ibland är där löjliga scener och dialoger. Men man fastnar lätt. Grundhistorien går ju verkligen att uppskatta, modern tonårsserie med nordisk mytologi i bakgrunden. Det görs ganska bra också. Tyckte även David Stakston som spelade huvudrollen Magne hade bra kroppsspråk samt ansikte i sina uttryck när det krävdes. Om bara svenskarna hade kunnat koka ihop något liknande...
"Ragnarok" finns tillgänglig på Netflix
I Am Not Okay with This
Sydney är en tonårsflicka som navigerar på gymnasiets prövningar och förödelser medan hon hanterar komplexiteten i hennes familj, hennes spirande sexualitet och mystiska superkrafter som just börjat vakna djupt inom henne.Av alla de serier som finns på denna listan, skulle jag rekommendera denna mest av alla. Den är enklast att plöja igenom då varje avsnitt ligger på ca. 20 minuter. Samtidigt som det är en historia som verkligen engagerar. Den tar plats i nutid, men har alla 80-tals inspirationer i sig och jag tror det kan vara en väldigt underhållande serie för många, inte minst tonåringarna. Faktum är så är serien som bäst när superkrafterna inte är i centrum, det är bara en extra liten bonus mitt i allting. På många sätt kan man säkert analysera i vad superkrafterna har för djupare mening, men om man tar det mer som en 80-tals inspirerad serie i sann "coming-of age" anda, lär man inte bli besviken. Stort plus i kanten också för Sophia Lillis och Wyatt Oleff fantastiska kemi och skådespel.
"I Am Not Okay with This" finns tillgänglig på Netflix
Star Trek: Picard
Serien fortsätter på "Star Trek: Next Generation" och fokuserar på kapten Jean-Luc Picard.Jag kan inte kalla mig själv en "die hard" Star Trek" fan. Det är först de senaste 10 åren jag har kommit in i det mer och mer, även ifall jag såg några avsnitt här och där av "Next Generation" när den gick på TV när jag var mindre. Men jag har verkligen uppskattat det jag har sett, i vart fall när det kommer till originalserien, "Next Generation" samt filmerna (kanske inte alla filmer). Men de nya serierna med "Discovery" och nu denna har verkligen saknat den där äkta "Star Trek" känslan. Det är svårt att beskriva, men den magi och äventyrskänsla som fanns i alla tidigare versioner är icke existerande här. Istället läggs det för mycket dysterhet ifrån verkligheten in och man väljer att berätta en narrativ berättelse som sträcker sig över 10 avsnitt. Båda de två är så långt ifrån "Star Trek" du kan komma, i alla fall det jag är van vid att se. Detta gör att serien verkligen inte får det man vill ha utav den och alla de nya karaktärerna brydde jag mig inte ett skvatt om.
Det är jättekul att se Patrick Stewart tillbaka i rollen igen som Jean-Luc Picard. Även när Brent Spiner, Jonathan Frakes och Marina Sirtis dyker upp lyser det till, som att den gamla glöden finns där någonstans. Men försvinner så fort de inte är med alls. Efter en lovande första avsnitt går det bara utför och det som en gång var fantastiskt och magiskt med "Star Trek" är nu försvunnet helt både här och i "Discovery". Gör er själva en tjänst och kolla på "The Orville" istället.
Det är jättekul att se Patrick Stewart tillbaka i rollen igen som Jean-Luc Picard. Även när Brent Spiner, Jonathan Frakes och Marina Sirtis dyker upp lyser det till, som att den gamla glöden finns där någonstans. Men försvinner så fort de inte är med alls. Efter en lovande första avsnitt går det bara utför och det som en gång var fantastiskt och magiskt med "Star Trek" är nu försvunnet helt både här och i "Discovery". Gör er själva en tjänst och kolla på "The Orville" istället.
"Star Trek: Picard" finns tillgänglig på Amazon Prime Video